Hrr, na YouTube, Vy kočičkám a další dění

22.12.2016 09:22

Milí příznivci (čeho, to si můžete libovolně doplnit),

poslední týdny byly nadány tryskovými motory. A tak se stala kupa těšivých skutečností.

Jako první lze jmenovat zřízení kanálu knihovny na YouTube. Vykopali jsme jej v pátek 16. prosince a první příspěvky (z projektu Nahrávám audioknihu) jsme do něj vlili v pondělí 19. prosince. Jde o audioknihy, na nichž se kompletně podíleli pouze čtenáři Vaší knihovny. A to je tedy mazec. Děkujeme jako z jara!

Budete-li si chtít poslechnout a zhlédnout, jak takový počin vypadá, můžete vpravo, zhruba v polovině úvodní strany webu knihovny najít zelený obdélník s nápisem „knihovna na YouTube“. Nachází se pod stejnorozměrnými a stejnobarevnými útvary s nápisy „On-line katalog“ a „Čtenářské konto“.

Další zprávou, jež nás nezměrně těší, je Vaše štědrost a ochota pomáhat. Za výtvarné drobnůstky vytvořené dětmi ze ZUŠ Morava na podporu 1. kočičího útulku na Vysočině, který je na tom finančně skutečně velmi špatně, jsme v úterý odeslali na konto útulku úžasných 900 Kč (viz ústřižek složenky níže)! Případní další dárci jsou nadále vítáni a jako libá protihodnota na Vás čeká ještě dostatek keramických i kreslených kočiček. Stavte se. A víte co? Jste naši hrdinové!

Nu a teď v krátkosti k akcím. V prosinci jsme se dvěma třídami čtvrťáků poznali proměny fryštáckého náměstí a okolí po osudném požáru, který Fryšták zachvátil roku 1841. Děkujeme za podnět ke vzniku prezentace panu Vokáčovi, soukromému badateli ze Šumavy, a paní učitelce Dračkové, která si pořad o historii místa přála pro své žáčky. Posledním podnikem určeným veřejnosti v tomto kalendářním roce bylo seznámení s tajuplnými postavami adventu. Společně s dětmi ze školní družiny jsme se pokoušeli rozpoznat Barborku, Lucku, Ambrože a pověděli jsme si o tom, jaké zvyky se s jejich svátky pojí. A buďte si jisti, že nechyběla ani Peruchta.

Děti byly při obou počinech úžasné (chi, chi, tímto není myšleno ruské ужас). Smekáme klobouky i paruky!

 

 

—————

Zpět