Knihovny mezi pruhy

11.05.2021 10:35

Milí přátelé,

je nám radostí sdělit, že se nedávno neoficiální sbírka KODovek Vaší knihovny rozhojnila o další přírůstky (a hned deset).

To bylo tak (a také tento příběh má v sobě něco z tajuplna).

Napsala nám (10. května 2021) paní kolegyně z Obecní knihovny v Šatově (tento městys leží mezi Znojmem a rakouskými hranicemi), že se dozvěděla o naší pruhované vášni a že by nám nějaké knihy z naší oblíbené edice mohla věnovat. Seznam titulů, k nimž jsme se mohli touto cestou dostat, skýtal hned deset novinek. Dále jsme se dozvěděli, že má vztah nejen ke KODovkám, ale i Fryštáku. A navíc se údajně dobře známe s jejím zetěm.

Chvíli jsme nad tím, kdo by to mohl být, uvažovali a mezitím paní kolegyni odeslali soupis nezastoupených KODovek a požádali ji o ně. Hned po víkendu dorazila návštěva, která přinesla ony knihy. Byli jsme moc rádi. Za knihy, čtenářskou a lidskou spřízněnost na dálku a také za to, že náš tip vyšel ;-)

Milá paní kolegyně Sovová, děkujeme Vám za spojení a přejeme osvěžující a inspirativní pobývání ve světě knih a čtenářů! Díky Vám jsme aktuálně na KODu číslo 119!

—————

Zpět