Polovina dýně září

16.09.2014 09:17

Milí v lapání písmen sdružení, září je za polovinou, není od věci zmínit několik novinek.

Kromě uvedení akcí, jež proběhly (Babička s dědečkem vypráví), probíhají (Velký knižní letmark), případně budou probíhat (Finsko česko-finskýma očima), je nepochybně na místě sdělit Vám, kdo jste se do knihovny v průběhu září ještě nedostali, že od 1. 9. 2014 půjčujeme kompletně elektronicky a rušíme dávné obálky. Knihy byly takto nachystány už před 7 lety, letos jsme okódovali také časopisy.

V současnosti Vám tedy stačí přijít se čtenářskou průkazkou (zatavenou ve fólii), vrátíte výpůjčky a půjčíte si nové. Zároveň nebudete zdržováni vytahováním lístků z časopisů či knih a podepisováním obálky.

Další zpráva z provozu zní: Dne 4. září byl ve Vaší knihovně po sedmi letech od počátků elektronické registrace zapsán čtenář s pořadovým číslem 800. Je to milé. Děkujeme Vám za přízeň.

Věřte, nebo ne, také knihovna je schopna pohybu. V sobotu 13. září si odběhla na charitativní lukovský běh. Trasu 3,6 km zvládla za cca 35 minut. No jo, žádná sláva, ale zkuste si veřejně pobíhat s 20 000 svazky ;-) Děkujeme Alešovi a Šárce za výbornou akci!

—————

Zpět